کمپین حمایت از حامدزمانی

کمپین حمایت از حامدزمانی

کمپین  حمایت از حامدزمانی

محلی برای حمایت از خواننده ارزشی حامدزمانی

حامدزمانی موثرترین چهره سالدرموسیقی

حامد زمانی موثرترین چهره ی سال در موسیقی

برای خواندن مطالب به ادامه مطلب بروید



دانلود فایل صفحه روزنامه


معرفی برترین چهره های فرهنگ و هنر سال به انتخاب کیهان

ستاره های هنری ایران در سال ۹۳

هنر ایران در سال ۹۳ در کنار همه فراز و نشیب هایش، محل ظهور ستاره ها و پدیده هایی هم بود. برخی از این ستاره ها، خاموش شدند و از بین ما رفتند، اما آثار خود را به یادگار گذاشتند و برخی نیز درخشش خود را آغاز کردند. در این گزارش، به معرفی همه آن ها پرداخته ایم، البته با کمک اساتید و کارشناسانی که نظر خود را درباره هنرمندان یا آثار هنری برتر سال دراختیار ما قرار دادند.

حامد زمانی؛ صدای زمانه
فعالیت پرانرژی، با طراوت و خلاقانه «حامد زمانی» و از همه مهم تر، مماس بودن آثار او با رخدادهای روز جامعه، باعث شده اند تا او را موثرترین چهره سال ۹۳ در عرصه موسیقی معرفی کنیم.
خلق ترانه های «هم آواز طوفان» درباره شکست آمریکا در طبس، «ثریا» و «جنگ اقتصادی« با موضوع اقتصاد مقاومتی، «گله از گرگ» با مضمون مذاکرات هسته ای، «مدافعان حرم» علیه داعش، «۹دی» ، «مرگ = آمریکا» و … ازجمله آثار مهم حامد زمانی در سالی که پشت سر گذاشتیم بود. این خواننده جوان همچنین تلاش تازه ای را برای تربیت خواننده های متعهد آغاز کرده است که بخشی از این تلاش در آلبوم «بیسیم چی» با حضور جمعی از خواننده های نسل جدید تجلی یافت.
با علی فردوسی، شاعر و ترانه سرا که برخی از ترانه های او نظیر «هم آواز طوفان»، «نحن الصامدون»، «مدافعان حرم» و «ثریا»با صدای حامد زمانی اجرا شده اند درباره این خواننده گفت وگو کردم. او درباره آشنایی خود با زمانی گفت: نحستین بار من در جشنواره ای که توسط دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب برگزار شده بود برگزیده شده بودم. شعر برگزیده من از طریق آن دوستان به دست آقای زمانی رسیده بود و ایشان از آن شعر خوششان آمده بود و بدین ترتیب نخستین همکاری من با آقای زمانی شکل گرفت که ماحصل آن قطعه «هم آواز توفان» شد.
فردوسی درباره نحوه همکاری خود با زمانی در خلق ترانه ها هم اظهار داشت: معمولا آقای زمانی موضوعات خاصی را که مد نظرشان است با من مطرح می کنند و پس از همفکری درباره موضوع و المان های مورد نیاز، قطعه کار توسط من سروده می شود و باقی زحمات را آقای زمانی می کشند.
او همچنین نظرش را درباره سلوک هنری حامد زمانی این گونه بیان کرد: حامد زمانی هنرمندی خط شکن است. خط شکن و پیشتاز بودن، دل و جرات می خواهد. آقای زمانی موقعی وارد عرصه موسیقی ارزشی شد که کمتر کسی تمایل به ورود به این عرصه داشت. او با شجاعت و قدرت پا به این عرصه گذاشت و الحق چنان خوب کار کرد که باعث ایجاد انگیزه در بسیاری از هنرمندان شد. نوآوری، صراحت بیان، خستگی ناپذیری و در یک کلام، روحیه جهادی، شاخصه های بارز حامد زمانی هستند.
فردوسی افزود: خدا را شکر کارهای آقای زمانی با استقبال گسترده ای روبرو هستند، شاید تنها پیشنهاد بنده این باشد که از دوستان مختلفی در آهنگسازی کارهایشان استفاده کنند تا کارها به تکرار نیفتند. هرچند با بررسی آثار جدید آقای زمانی می‌بینیم که این اتفاق به خوبی افتاده است و ایشان فضاهای موسیقایی جدیدی را تجربه کرده اند.

 محمدمهدی سیار
و یک رکورد جدید
«محمدمهدی سیار» در سال ۹۳ رکورد کم نظیری را در استقبال از مراسم رونمایی از یک کتاب برجای گذاشت. مراسم رونمایی کتاب «رودخوانی» او در شهرستان فسا با جمعیتی حدود ۱۰ هزار نفر برگزار شد! این کتاب همچنین در عرض شش، هفت ماه به چاپ سوم رسید. اما از دیگر فعالیت های محمدمهدی سیار در سال ۹۳ می توان به خلق چند ترانه مهم اشاره کرد. ازجمله؛ ترانه «می کشیم» درباره حمله رژیم صهیونیستی به غزه که توسط حامد زمانی اجرا شد، ترانه «مرگ بر آمریکای۹۳» که با صدای صادق آهنگران خوانده شد و ترانه سریال «حانیه» که سالار عقیلی آن را خواند. نکته قابل توجه اینکه ترانه «مرگ بر آمریکای۹۳» توسط شیعیان منطقه کشمیر پاکستان نیز بازخوانی شد. این سرود با همان شعر و آهنگ، به زبان اردو برگردانده شد و در دسته‌های عزاداری ماه محرم در کشمیر، به عنوان ذکر همراه با سینه‌زنی خوانده می‌شد. این شاعر همچنین در عرصه نوحه سرایی هم بسیار فعال ظاهر شده و برخی از آثار او توسط «میثم مطیعی» در مجالس اهل بیت(ع) خوانده شده اند. آخرین فعالیت سیار در سال ۹۳ دفاع از رساله دکتری رشته فلسفه در دانشگاه تربیت مدرس است.
علی محمد مودب، شاعر و مدیر موسسه «شهرستان ادب» یادداشتی را درباره سیار نوشته و در اختیار کیهان قرار داده که به این شرح است: «درباره محمدمهدی سیار بارها نوشته ام و باز خواهم نوشت و افتخار دارم که درباره او بنویسم. شاعری با ادب و متین و خلاق و تحصیلکرده، دور از صفات رذیله و پر از فضیلت ها، خدا نگهدارش باد! شعر و شخصیت محمد مهدی سیار با هم گره خورده اند و او زندگی  را می نویسد و بی هیچ  غرض و مرضی از زندگی می نویسد، و از برچسب ها و حرف های بیخود نمی ترسد. زیبایی شناسی ایمان و کفر برای سیار مهم است و نه حرف فلان سایت و روزنامه و یا پچ پچ های تاریک در فیسبوک و صدای آمریکا. اگر در جلسه شعری، سیار حضور داشته باشد، دقیق ترین نقدها و موشکافانه ترین جزییات شعرها را او خواهد گفت و همین ویژگی باعث شده در شعر خودش به دشواری بتوان نکته ای گرفت. انس با قرآن و مطالعات غنی مذهبی شعر او را از لحاظ محتوا تشخص خاصی داده است. در برخی غزل های «رودخوانی» این انس او با قرآن تجلی شگفتی یافته است. به نحوی که مثلا خط های اصلی محتوای یک سوره را با ظرافت و طراوتی عجیب در غزل آورده است. پیشنهاد می کنم کسانی که اهل شعر هستند با این اشاره به سراغ غزل های کتاب خواندنی و پر طراوت رودخوانی- از انتشارات شهرستان ادب- مثل «سختی کشیده ایم، یتیمی چشیده ایم» بروند و خودشان کشف کنند و بهره ببرند.ترانه های سیار نیاز به تعریف ندارد و اقبال عام یافته اند و زمزمه کودکان سه ساله و جوانان و پیران شده اند،اگر اهلش هستید در سایت آپارات «گزینه های روی میز» و «مرگ بر آمریکا» را جستجو کنید، این ترانه ها در این سال‌ها حرف های جریان مقاومت را زده اند و به تعبیر برخی نامداران سیاسی، علم های مقاومت را دوباره افراشته اند، جدا از ارزش سیاسی اجتماعی این ترانه ها به نظر من به ویژه کار «گزینه های روی میز» یک شاهکار در روایت عصر امام خمینی(ره) است که باید بسیار آن را جدی گرفت و از این دست آثار باید باز تولید شوند تا بتوانیم عصر امام را برای جوانان و کودکان امروز روایت کنیم. دلش روز به روز از نور ایمان روشن تر باد و شعرش از برکت قرآن و عقلی که به حق جویی و حق گویی هر روز درخشان تر!»

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی